coronavirus homøopati virus epidemi

Homøopati under epidemier, et historisk perspektiv

Nogen af de situationer hvor homøopatien har vundet størst anerkendelse, er under epidemier. Homøopatiske midler kan bruges både forebyggende og til at behandle og lindre symptomer hos de syge. Under den spanske syge i 1918-1919 brugte de homøopatiske læger især de tre midler; aconitum, bryonia alba og rhus toxicodendron. Patienterne blev hurtigere raske havde mildere symptomer og langt færre registrerede dødsfald blandt dem der blev behandlet med homøopati end dem der blev behandlet med konventionel medicin (febernedsættende midler).

Et andet eksempel på homøopatiens virkning er fra 1831 hvor der udbrød en kolera epidemi i det sydlige USA. En rapport* viser 9% dødelighedsrate blandt syge på 10 homøopatiske hospitaler imod 40-80% dødsrate blandt konventionelt behandlede. så altså betydeligt færre dødsfald i gruppen, der blev behandlet med homøopatisk medicin.

I årene 1813-1814 da Napoleons tropper drog op gennem Tyskland fra Rusland tog de tyfus med sig og tyfusepidemien ramte også Leipzig, hvor Samuel Hahnemann, homøopatiens grundlægger boede. 180 tyfusramte blev behandlet med homøopati og 2 døde, men dødelighedsraten ved almindelig behandling var 30%. Så homøopatisk medicin reddede menneskeliv. Midlerne der var effektive under denne epidemi var rhus toxicodendron og bryonia alba.

(*) Kilde: The logic of figures udg 1900 af Thomas Lindsey Bradford.

Coronavirus

Nu står vi overfor en ny epidemi. Udbruddet af den mystiske nye Coronavirus 2019-nCoV spreder sig, og hele verden frygter for den. Vi ved ikke hvor meget virus vil sprede sig og om vi vil blive berørt her i Danmark, men vi skal være forberedte så godt vi kan. 

Inden for homøopatiens verden bruger vi udtrykket “Genus epidemicus” om et eller flere homøopatiske mider der kan afhjælpe og forebyggelse virus hos de fleste i den befolkningsgruppe, der er udsat for smitte. For at finde det bedst egnede middel mod en bestemt virus, skal man have data fra mange sygdomstilfælde og kende til de særegne symptomer som patienter udvikler ud over de almindelige som feber og forkølelse. Efter at have gennemgået cases med symptomer hos smittede med Corona virus, har AYUSH - det indiske ministerium for komplementær behandling og Central Council for Research in Homeopathy (CCRH) på et møde den 28. januar 2020, drøftet hvilke homøopatiske midler der kan forhindre Coronavirus-infektion. 

Udvalgets anbefaling og bud på forebyggelse og behandling af Coronavirus er det homøopatiske middel: Arsenicum album 30C. 

Dosis forebyggende: en pille om dagen på tom mave i tre dage, hvis der fortsat er risiko for smitte gentages denne dosis én gang om måneden. 

Hvis du bliver smittet, træder homøopatisk behandling ikke i stedet for kontakt til læge eller sygehus. Men homøopatisk behandling kan lette symptomerne og hjælpe dig hurtigere i gennem sygdomsforløbet.

Du kan få mere specifikke råd eller bestille tid til en konsultation, hvis du gerne vil have styrket dit immunforsvar, jeg sammensætter en skræddersyet kur, der passer til din specifikke problemstilling. 

For at mindske risiko for smitte overhold følgende hygiejne regler:

  • Oprethold god personlig hygiejne og hold dine omgivelser rene.
  • Vask hænderne ofte med sæbe og vand i mindst 20 sekunder.
  • Lad være med at berøre dine øjne, næse og mund med uvaskede hænder.
  • Undgå tæt kontakt med syge mennesker.
  • Bliv hjemme, når du er syg.
  • Dæk dit ansigt når du hoster eller nyser, og vask hænderne efter hoste eller nys.
  • Rengør og desinficér ofte berørte genstande og overflader. 
  • Brug helst som minimum en N95-maske, når du rejser eller arbejder på offentlige steder for at undgå overførsel af dråber fra nys og host. Masken skal slutte tæt til ansigtet ellers har den ingen effekt. (Der kan fås masker som giver endnu højere beskyttelse end N95).
  • Hvis du har mistanke om Corona-virusinfektion, skal du bære en maske og kontakte dit nærmeste hospital eller læge/lægevagt
  • Du kan styrke immunforsvaret gennem en sund kost, tilstrækkelig søvn og en sund og opbyggende livsstil og måske tage tilskud af vitaminer mineraler og sporstoffer. Hvis du har et generelt svækket immunforsvar kan du få hjælp hos en professionel homøopat, så du bliver mindre modtagelig for virus og infektioner.

Skrevet af Klassisk Homøopat Maj-britt Brusati.
Hygiejne rådene er fra AYUSH og Central Council for Research in Homeopathy.