nedsunket underliv homøopati styrk bækkenbunden med homøopati tyngdefølelse i underlivet endetarmsprolaps livmoder prolaps

Har du nedsunket eller "slapt" underliv? Hvordan homøopati kan hjælpe

Nedsænkning i underlivet.

eller “følelsen af at underlivet er ved at falde ud”

Mange kvinder døjer med dette problem som kan opstå med alderen eller efter graviditet og fødsel.

I dette skriv behandler jeg nogen af de midler jeg som homøopat bruger for at afhjælpe dette problem.

Nedsunket eller slapt underliv er en tilstand hvor der opstår en slaphed i bindevævet eller ligamenterne i underlivet så de organer der hører hjemme her ikke bliver på deres plads, men buler ind i andet væv eller decideret falder ud gennem skedeåbningen så man er nødt at at skubbe det på plads. Dette kan også ske i endetarmen, så kaldes det endetarms fremfald.

Nedsunken livmoder er meget generende og giver problemer med at kunne holde på vandet og en ubehagelig følelse af tyngde i underlivet.

Hovedproblematikken er slaphed i bindevæv, muskulatur eller ligamenter så jeg bruger forskellige homøopatiske midler der er kendt for at virke opstrammende på disse strukturer.

Homøopatisk hjælp til et nedsunket underliv

Sepia: Ofte indikeret til kvinder der har fået nedsunket underliv i forbindelse med fødsel og graviditet, Jeg giver sepia til kvinder der har følelsen af et tungt underliv som falder ud. Midlet har affinitet til ligamenterne i underlivet. Det er også indikeret til inkontinens opnået efter graviditet og fødsel.

Citat fra Heerings materia medica om de typiske sepia symptomer:

Pressure in the uterus, causing oppression of breathing; the pressure downward is as if everything would fall out, accompanied with pains in the abdomen; she must cross her limbs in order to prevent the protrusion of the vagina, yet nothing protruded.

Kreosotum

Stor tyngde følelse i underlivet som alting var ved at falde ud. Kreosotum er ikke et middel til nedsunket underliv, men tyngde følelsen er sekundær til en anden og muligvis alvorligere problemstilling, som giver en tyngdefølelse. Det kan være fibromer, underlivsbetændelse eller cancer. Så hvis du har en uforklarlig vedvarende tyngdefølelse i underlivet skal du altid gå til din læge og så kan vi behandle dig med homøopati mens du bliver udredt hos lægen.

Kreosotum er et af de midler vi homøopater bruger, når der er kroniske betændelser eller underlivssvamp sammen med denne følelse af tyngde i underlivet.

Calcium carbonica

Ved slapt bindevæv generelt og ubehag ved at stå og være i bevægelse fremkaldt af et nedsunket underliv.

Citat fra Heerings Materia Medica om calcium carbonicum: Prolapsus with sensation of pressure on uterus; bearing down, as if prolapsus would occur, and internal organs would pass out, hence difficulty in standing.:

Endetarmsfremfald

Jeg kan kort nævne to af de midler vi bruger mod denne tilstand nemlig aloe og ruta:

Aloe

Mod tyngdefølelse i endetarmen og fremfald af rectum med hæmorider, der er ofte en historie med enten forstoppelse eller diarré.

Materia medica aloe:

Hemorrhoids : protude like a bunch of grapes; constant bearing down in rectum; bleeding; sore, tender, hot; relieved by cold water.

Ruta

Kan styrke ved fremfald af endetarmen i forbindelse med toiletbesøg.

Citat fra Allens provings af Ruta graveolens - For several days the rectum remain protruding all the time, and though it could be reduced easily and without pain, yet it immediately protruded again.

Måske synes du ikke lige nogle af de nævnte midler passer til din tilstand, men der er mange forskellige midler vi bruger til denne problemstilling og som du ved er behandlingen altid tilrettelagt individuelt.

Homøopati er baseret på princippet om at kroppen med den rigtige påvirkning, kan stimuleres til at helbrede sig selv og genoprette balance. Det er et komplet naturmedicinsk system som kan bruges til stort set alt hvad et menneske kan fejle. Hvis du er alvorligt syg erstatter en behandling hos mig ikke et lægebesøg, men homøopati kan noget andet end kemisk medicin. Det slår ikke ned, men opbygger stimulerer og styrker. De homøopatiske midler kan afbalancere på alle planer i mennesket både mentalt, emotionelt og fysisk og kuren er altid specifikt tilrettelagt din specifikke sygehistorie og symptombillede.

Vil du i gang med et forløb? Ring 28 13 65 54 eller skriv til homeopat@brusati.dk.
Vil du have en uforpligtende snak om jeg kan hjælpe dig? Ring 28 13 65 54 eller skriv til homeopat@brusati.dk.