bindevæv i øjet homøopati nedsat syn

Epiretinal fibrose behandlet med homøopati

Dette er en case fra min klinik, vedrørende en kvinde på 69 år med vækst af bindevæv i øjet. Diagnosen er epiretinal fibrose, som er en tilstand som der ikke findes nogen behandling for inden for konventionel medicin, og som medfører større og større synsreduktion. Kvinden var blevet stillet i udsigt at kunne blive opereret når væksten havde bredt sig over et større område. Hun skriver en mail og spørger om jeg kan hjælpe hende med syns problemet som hun tilskriver inflammation i kroppen. Hun vil også meget gerne have hjælp med et andet generende symptom, nemlig urininkontinens og besvær med at tømme blæren, som hun har været generet af i årevis. Jeg oplyser at jeg godt kan hjælpe med tendens til inflammation og også har hjulpet mange med inkontinens så vi aftaler en tid til konsultation. Dog har jeg ikke en konkret erfaring med hendes diagnose med vækst af bindevæv i øjet, men af erfaring ved jeg at homøopati har hjulpet mange med vækst af tumorer og endometriose som skyldes en overvækst af slimhinde.

Da hun kommer til konsultation har vi en grundig samtale om hendes sygdomsforløb og jeg noterer alle de karakteristiske symptomer, både i forbindelse med hendes synsnedsættelse og hendes inkontinens. Baseret på hendes symptomer er der særligt et homøopatisk middel, der tydeligt er indikeret, nemlig homøopatisk thuja occidentalis 

Jeg ordinerede derfor thuja 30c som hun skulle tage opløst i vand en gang om ugen i fire uger. 

Efter 6 uger er det tid til opfølgning, hvad der der sket i mellemtiden?

Follow up 6 uger:

Kvinden mærkede en reaktion og bedring i øjet allerede samme dag som hun havde taget midlet første gang. Ved en undersøgelse på øjenklinikken 14 dage efter var der en målbar forbedring af synet. Kvinden er yderst tilfreds og meget positivt overasket over den hurtige bedring af en sygdom som der ellers ingen behandling er for. Hun oplyser desuden, at hendes hoftesmerter fra slidgigt også er bedret, og at en ubehagelig varmefornemmelse i ben og fødder, hun har haft i mange år, er fuldstændigt væk. Urininkontinens og problemet med at tømme blæren er endnu kun lidt forbedret.

Der er gået to uger siden hun har taget den sidste dosis og forbedringen har været varig, dog er der ikke sket yderligere fremskridt den sidste uge, og derfor giver jeg hende nu thuja LM1 en til at forsætte med. Lad os se om der sker en yderligere bedring til næste gang vi ses i marts.

Homøopatiske midler kan kurere symptomer i flere forskellige områder af kroppen, når blot midlets karakteristiske symptombillede passer til patientens. Thuja er kendt for både at kunne kurere hendes karakteristiske symptom: At måtte sætte sig seks-syv gange før blæren er helt tømt (se nedenstående beskrivelse af thujas symptombillede). Desuden er thuja et af de bedste midler mod overvækst af bindevæv eller slimhinde.

Materia medica - Thuja occidentalis - Urinary organs 

Loss of tone in the bladder; urine dribbles after urinating; must urinate many times before the bladder is emptied.

Sensation in the urethra, as if drops of urine ran down after urinating.

 Thuja Symptoms - Eye 

Pressure in eyes, and smarting, as if sand were in them.

Vascular tumour of cornea.

Episcleritis; sclero-choroiditis; staphyloma.

Phlyctenular conjunctivitis.

Burning sensation in eyes.

Lachrymation, esp. in left eye, when walking in open air (the tears do not run off, but remain standing in the eye).

The eye must be warmly covered, when uncovered it pains at once, and it feels as if cold air were streaming out of the head through the eye.

Sight confused as if directed through a veil.

 Fakta om epiretinal fibrose:

Kilde: sundhed.dk

Hvad er epiretinal fibrose?

Epiretinal fibrose er en fortætning af bindevæv i den tynde membran, som adskiller øjets glaslegeme fra nethinden. Denne bindevævsfortætning kan udøve træk på nethinden, så denne krymper og resulterer i fortegning af synsindtrykket. 

Hvilken behandling er der?

I de fleste tilfælde skal tilstanden ikke behandles. Hvis symptomerne bliver svære, eller synsstyrken bliver væsentligt nedsat, kan man overveje behandling med operation.

Hvordan undgår jeg at få eller forværre epiretinal fibrose?

Der findes ingen mulighed for selv at ændre på forløbet.

Tilføjet af Maj-Britt: Jo der findes behandling - med homøopati.