mavesår kvinder

Smerter fra mavesår behandlet med homøopati

Infektion med Helicobacter Pylori behandlet med homøopati.

En ung kvinde kommer til mig og klager over stærke smerter i maven. Hun har haft smerterne det i flere år og hun har allerede været til lægen hvor hun har fået konstateret at hun har Helicobacter bakterien, derfor har hun fået antibiotika. Denne bakterie menes at være skyld i mavesår og mavekatar og skal derfor behandles. Den unge kvindes smerter er dog ikke forsvundet efter kuren, de er tværtimod blevet værre. Hun fortæller: “Det er blevet uudholdeligt da smerterne berøver mig nattesøvnen og tager min energi så jeg har svært ved at komme igennem mine daglige gøremål. Lægen siger jeg skal have endnu en antibiotika kur mod Helicobacter, men jeg fik det værre sidst så det tør jeg ikke igen, kan du hjælpe mig med homøopati Maj-Britt?”

Jeg spørger S. hvor hun mærker smerten og hun beskriver den som værende i højre side mens hun peger på maven mod området hvor det gør ondt. Jeg spørger herefter hvordan det gør ondt og S. fortsætter: “Jeg har ondt hele tiden,  jeg har mange sure opstød og bøvsen efter hvert måltid og jeg føler maden bliver liggende ufordøjet i maven. Det værste er dog nogle anfald af pludselige uudholdelige smerte, der især kommer når jeg ligger ned, så jeg kan ikke holde ud at ligge ned og sove. Smerterne kommer pludseligt og forsvinder lige så pludseligt igen.”

Jeg stiller nogle flere spørgsmål, blandt andet til hendes sygdomshistorie og hvornår hun første gange oplevede smerterne. Konsultationen varer en time og jeg giver hende herefter det homøopatiske middel Kalium bichromicum c30 som engangsdosis.

Fire uger efter er der opfølgning:

S fortæller: Nogle timer efter du gav mig midlet oplevede jeg at smerterne blussede op og jeg havde det virkelig dårligt i to døgn. Herefter vendte billedet fuldstændig og smerterne begyndte at forsvinde og som sådan har jeg det meget bedre nu. Jeg kan virkelig mærke at det homøopatiske middel har hjulpet. Jeg har ikke de pludselige smerteanfald mere og jeg har stort set ingen reflux og ingen bøvsen. Som det er nu kan jeg leve med det.

S udtrykker tilfredshed med behandlingens resultat og hun får en ekstra dosis af midlet med hjem til hvis hun får brug for det engang. Siden da har S været til konsultation én gang mere, hvor hun fik samme middel men i styrke c200.

Nu er der gået over et år og S har det fint, hun har ikke følt behov for at komme mere i behandling. Tænk hvad homøopati har kunnet gøre efter flere år med smerter!

Afsluttende kommentar: Jeg plejer at sige at et korrekt givet homøopatisk middel giver en form for information til kroppen og trigger den til at starte en helbredende proces. Homøopatisk behandling starter ved rod- årsagen til sygdommen, derfor er bedringen  langvarig og styrker kroppen i det lange løb. Det er patientens samlede symptom billede jeg bruger til at afgøre hvilket middel der skal gives, og det har ikke nogen indflydelse på mit valg af middel, hvilken bakterie der var til stede. Min filosofi er, at det er kroppens manglende evne til  bekæmpe sygdom der skal afhjælpes, derfor giver det at slå bakterierne blot symptom behandling, de er ikke sygdommen, men et af resultateterne af den.

Jeg er ikke imod antibiotika, det har reddet mange liv, men jeg kan tilbyde noget andet. Jeg tilbyder en behandling med en egen filosofi og syn på sygdomme. Nemlig at kurere ved sygdommens årsag.

Døjer du også med tilbagevendende mavesmerter eller fordøjelsesproblemer eller noget helt andet kan det være homøopati også kan hjælpe dig.